Kako Vam možemo pomoći?

OBJAVITE ARTIKAL

Kako Vam možemo pomoći?

Važno sigurnosno obavještenje. Izbjegnite potencijalne prevare. SAZNAJ VIŠE

Kako objaviti i aktivirati automobil

Odlučili ste se za prodaju vašeg automobila? Želite ga prodati putem interneta i u što kraćem roku? Najbolji odgovor na sva vaša pitanja jeste OLX.ba. 

OLX.ba je najveće online parkiralište automobila u Bosni i Hercegovini. Centralno kupoprodajno mjesto, OLX.ba, nudi vam mogućnost kupovine i prodaje automobila na brz i jednostavan način.

U cilju unaprjeđenja korisničkog iskustva, objava oglasa u kategoriji Automobili je predmet naplate. Naplata automobila ima za cilj filtriranje oglasa, broj lažnih oglasa, kao i prodanih automobila bit će umanjen, te s tim u vezi kupci će brže doći do željenog automobila, a prodavci do klijenta.

Na cijenu aktivacije utječe više faktora poput brenda, modela i godišta automobila, ali i ponude i potražnje u navedenoj kategoriji. Također, na cijenu utječe i trajanje aktivacije koje može biti na period od 15, 30 ili 90 dana, gdje kod dužih perioda ostvarujute značajnije uštede.

Posebne pogodnosti, kao i popuste prilikom aktivacije automobila imaju OLX PRO korisnici i OLX SHOPOVI.

Kako objaviti i aktivirati oglas za automobil?

Nakon uspješne prijave na korisnički profil, posjetite link  http://www.olx.ba/objava, nakon čega je potrebno odabrati “Prodaja” kao vrstu oglasa koji želite objaviti. Zatim, potrebno je unijeti naziv vašeg automobila i odabrati kategoriju “Vozila > Automobili”.

U narednim koracima potrebno je unijeti detaljne informacije o automobilu.

Nastojte navesti što više detalja. Ako je kupac dobro informisan o automobilu u ponudi, vaša prodaja će biti olakšana kao i zaključivanje iste. 

Sljedeći korak jeste postavljanje cijene automobila. Ispravna prodajna cijena ključ je za kvalitetan oglas. Budite direktni sa traženom cijenom. Dobit ćete puno više odgovora od kupaca kada svom automobilu dodate vrijednost.

Uspjehu objavljenog oglasa doprinose i kvalitetne fotografije, na taj način kupac može da vizualizira sve detalje koje ste spomenuli u oglasu. Uzmite vremena za snimanje i učitavanje kvalitetnih fotografija automobila, iste će učiniti vaš oglas autentičnim i izdvojiti ga od ostalih oglasa na OLX.ba platformi.

Naredni korak jeste dodavanje dodatnih informacija.

Svaka dodatna informacija može pomoći vašem automobilu da se istakne. Dodatne informacije mogu biti bilo šta, na primjer, posebne usluge ili održavanje, dodatni pribor i slično. 

Također, u dodatnim informacijama možete navesti i stanje automobila. Ukoliko automobil ima određenih nedostataka ili je oštećen, najbolje je da to sami spomenete. Ako kupac sazna za bilo kakvu skrivenu bitnu informaciju o automobilu, to može ugroziti priliku za prodaju istog.

Savjetujemo vam da uključite i razlog zbog kojeg prodajete svoj automobil. Kupci to uvijek žele znati.

Posljednji korak jeste odabir vidljivosti oglasa.

Kako smo ranije istakli, aktivaciju oglasa možete izvršiti na period od 15, 30 ili 90 dana, gdje kod dužih perioda ostvarujete značajnije uštede.

Nakon odabira željenog perioda, klikom na opciju “Aktiviraj/izdvoji oglas”, dobit ćete obavijest da ste uspješno objavili vaš automobil.

Aktivacija objavljenog automobila

Ukoliko na profilu nemate dovoljno OLX kredita za aktivaciju, sistem će vam ponuditi mogućnost dopune OLX kredita. 

Detaljne informacije o načinima dopune OLX kredita možete pročitati na našem članku Na koje načine možete dopuniti OLX kredit.

Nakon izvršene dopune OLX kredita, možete nastaviti sa aktivacijom.

U slučaju da aktivaciju automobila želite izvšiti naknadno, oglas će se spremiti na vaš korisnički profil, te će isti postati neaktivan. Naknadnu aktivaciju vršite pod tabom "Moj OLX", gdje je potrebno odabrati opciju "Vidi listu neaktivnih oglasa".

Pronalaskom neaktivnog oglasa potrebno je odabrati opciju  "Aktiviraj oglas".

Nadamo se da će vaš automobil uspješno pronaći put do našeg parkirališta, a nakon toga i put do novog vlasnika.

OLX.ba - Svijet kupoprodaje!