OBJAVITE OGLAS

Kako Vam možemo pomoći?

Ne dijelite lične podatke i broj bankovne kartice, ne otvarajte sumnjive linkove,
a komunikaciju sa drugim korisnicima vršite isključivo putem OLX poruka. SAZNAJ VIŠE

Kako objaviti i aktivirati oglas za nekretninu?

Nakon uspješne prijave na korisnički profil odabirom opcije “Objavi oglas” potrebno je odabrati “Nekretnina” kao vrstu oglasa kojeg želite objaviti, a zatim birate i kategoriju Vaše nekretnine.

nekretnine2.pngnekretnine2.png

Naredni korak jeste odabir lokacije Vaše nekretnine.

nekretnine3.png

U narednim koracima potrebno je unijeti obavezne i dodatne informacije o Vašoj nekretnini. Nastojte navesti što više detalja. Ako je kupac dobro informisan o nekretnini u ponudi, Vaša prodaja će biti olakšana kao i zaključivanje iste. Svaka dodatna informacija može pomoći Vašoj nekretnini da se istakne.

nekretnine4.pngnekretnine5.png

Sljedeći korak jeste postavljanje cijene nekretnine i dodatni opis iste. Ispravna prodajna cijena ključ je za kvalitetan oglas. Budite direktni sa traženom cijenom. Dobit ćete puno više odgovora od kupaca kada Vašoj nekretnini dodate vrijednost. Cijena na oglasu treba biti ukupna kupoprodajna cijena nekretnine ili cijena na upit. Cijenu po kvadratu nije dozvoljeno navoditi, istu možete navesti u dodatnom opisu Vaše nekretnine.

nekretnine6.png

Sljedeći korak jeste dodavanje fotografija Vaše nekretnine. Uspjehu objavljenog oglasa doprinose i kvalitetne fotografije, na taj način kupac može da vizualizira sve detalje koje ste spomenuli u oglasu. Uzmite vremena za snimanje i učitavanje kvalitetnih fotografija Vaše nekretnine, iste će učiniti Vaš oglas autentičnim i izdvojiti ga od ostalih oglasa na OLX.ba platformi.

nekretnine7.png

Posljednji korak jeste odabir vidljivosti oglasa. Aktivaciju oglasa možete izvršiti na period od jednog, tri ili šest mjeseci, gdje kod dužih perioda ostvarujete značajnije uštede.

nekretnine8.png

Nakon odabira željenog perioda, klikom na opciju “Aktiviraj oglas”, dobit ćete obavijest da ste uspješno objavili Vašu nekretninu.

 

Aktivacija objavljene nekretnine

 

Ukoliko na profilu nemate dovoljno OLX kredita za aktivaciju, sistem će Vam ponuditi mogućnost dopune OLX kredita. 

Nakon izvršene dopune OLX kredita, možete nastaviti sa aktivacijom.

U slučaju da aktivaciju nekretnine želite izvšiti naknadno, oglas će se spremiti na Vaš korisnički profil, te će isti postati neaktivan. Naknadnu aktivaciju vršite putem opcije "Neaktivni oglasi".

nekretnine10.png

Pronalaskom neaktivnog oglasa potrebno je na brzom editu odabrati opciju  "Aktiviraj" ili na otvorenoj stranici oglasa birate opciju “Aktiviraj oglas”.

nekretnine11.png