Kako Vam možemo pomoći?

OBJAVITE ARTIKAL

Kako Vam možemo pomoći?

Važno sigurnosno obavještenje. Izbjegnite potencijalne prevare. SAZNAJ VIŠE

Uređivanje OLX profila

Ažuriranje profila ima višestruki značaj. Jedan od njih je dostizanje što bolje reprezentiranosti, a samim tim i pouzdanijeg pogleda drugih kupaca prema Vama.
 
Klikom na POSTAVKE pristupit ćete interfejsu za izmjenu korisničkih informacija. 
 
postavke_profila_olx.png
 
Želim promijeniti ime i prezime, broj telefona i adresu na svom OLX profilu
 
Odmah na početnom linku postavki možete izmijeniti podatke, a zatim spasiti promjene. Nakon unosa podataka, potrebno je da kliknete na meni "Verifikacija", sa lijeve strane, kako biste izvršili verifikaciju. 
 
Želim dodati/promijeniti/obrisati sliku profila (avatar)
 
- Klikom na link "Profilna slika", u meniju s lijeve strane, otvorit će Vam se opcija odabira slike klikom na "Choose file", gdje možete i izbrisati trenutnu sliku, klikom na "Obriši sliku". 
 
Ne mogu verifikovati svoj broj telefona
 
U ovakvoj situaciji, pri pokušaju verifikacije Vašeg mobitela, sistem će Vas obavijestiti na sljedeći način:
"Taj broj je već verifikovao neki drugi korisnik.".
Pošto mi ne možemo uticati na korisnike i provjeravati povezanosti stvarnog identiteta sa brojem telefona, molimo Vas za razumjevanje. Ukoliko Vam se pojavi ova obavijest razmislite još jednom da li ste Vi ti koji imate drugi profil na OLX-u, a na kojem ste verificirali mobitel sa istim brojem s kojim ste pokušali sada, na aktuelnom profilu. Svakako, postoji mogućnost da nam se obratite ukoliko imate dokaz da ste Vi zapravo vlasnik već ranije verifikovanog broja, a da to sami niste učinili, OLX tim će Vam rado pomoći otkloniti takav problem.
 
Promjenio sam mjesto prebivališta ili broj telefona i želim to evidentirati i na OLX-u
 
Informacije vezane za mjesto boravka i adresu mijenjate u meniju "Korisničke informacije".
 
Želim da me obavještavate na e-mail/SMS o ponudama za artikal
 
Na OLX-u postoje dva tipa obavještavanja, popularnih notifikacija (eng. notification).
Unutar POSTAVKI profila, možete da odaberete koja obavještenja želite primati.
 
Ne budem često online, zato želim da mi se korisnici obraćaju samo telefonom
 
Ovu pogodnost možete aktivirati tako što sa lijeve strane odaberete „Privatnost“ i označite samo opciju „Omogući prikaz mog broja telefona i primanje SMS obavijesti“.
 
Ne želim da me korisnici javno ispituju za artikal, te kontakt želim vršiti putem privatnih poruka
 
Ovakvu komunikaciju aktivirate unutar menija „Privatnost", gdje označite samo „Omogući slanje privatnih poruka na moj profil“.
 
Želim sve kontakte obavljati online, putem OLX-a, da me korisnici ne ometaju
 
Potrebno je da posjetite meni „Privatnost“ i označite opcije "Omogući slanje privatnih poruka na moj profil" i "Omogući postavljanje javnih pitanja na moje artikle". Ovakav vid kontaktiranja nije preporučen, obzirom da se većina ozbiljnih prodavača i kupaca odlučuje za telefonski kontakt, a čemu često prethode privatne poruke.
 
Želim promijeniti šifru
 
Posjetite POSTAVKE, klikom ovdje, gdje ćete zatim sa lijeve strane odabrati Promjena šifre. Zatim ćete u prvo polje unijeti staru (trenutnu šifru), te u naredna dva polja Vašu novu šifru. Da biste uspješno promijenili šifru morate ispunjavati uvjete dužine šifre (najmanje 3 znaka), ukucati Vašu staru (trenutnu) šifru, potom dva puta tačno unijeti validnu šifru i pritisnuti „Spasi izmjene“.