Kako Vam možemo pomoći?

OBJAVITE ARTIKAL

Kako Vam možemo pomoći?

Važno sigurnosno obavještenje. Izbjegnite potencijalne prevare. SAZNAJ VIŠE

Kako radi OLX brza dostava? Uputstvo za OLX brzu dostavu

olx-dostava-blog-slika.png

 
Šta je OLX brza dostava i koja je cijena dostave?

OLX brza dostava je usluga integrisane dostave na OLX.ba, kojom ostvarujete uštedu u vremenu i novcu. U saradnji sa partnerskim kurirskim službama, OLX.ba vam nudi jednostavnu i brzu trgovinu Vašim artiklima bez potrebe da pozivate kurirski servis ili odlazite u poštanski centar, a sve to uz online praćenje i sniženu cijenu dostave. 

 
Ko sve može koristiti OLX Brzu dostavu?

Ukoliko ste prodavač, potrebno je da ste 100% verifikovani (telefon i e-mail), te uključite uslugu na linku “AKTIVACIJA DOSTAVE” . Na taj način, na svakom Vašem artiklu u kategorijama kao što su: Mobilni uređaji, Kompjuteri, Odjeća i obuća, Literatura, Sportska oprema, Nakit i satovi, Kamere i fotoaparati, određeni dijelovi za automobile, motocikle i bicikle, Literatura, određenim instrumentima i mašinama unutar kategorije Biznis i Industrija, Kolekcionarstvo, Odjeća i igračke za Bebe, Video igre, Ljepota i Zdravlje, te u drugim kategorijama unutar, kupcima će se pojaviti opcija “ZAPOČNI NARUDŽBU“, kao na slici:


Zapoc_ni-narudz_bu.png

Napomena: Da bi artikal mogao biti u procesu OLX brze dostave, mora imati cijenu.
Vaša jedina obaveza kao prodavača jeste pakovanje i predaja artikla. Ukoliko ste strana koja naručuje, kupovinu možete izvršiti u samo nekoliko klikova.

Kako kao kupac mogu naručivati i koristiti OLX brzu dostavu?

Dovoljno je da nakon dogovora sa prodavačem pritisnete na "ZAPOČNI NARUDŽBU", odmah ispod cijene artikla, nakon čega će se otvoriti prozor za unos informacija potrebnih za dostavljanje artikla. Ostatak prepuštate prodavaču i kurirskom servisu, koji će nakon odobrenja dostave od strane prodavača, dostaviti Vaš naručeni artikal u predviđenom (odabranom) roku te izvršiti naplatu.

Koje su prednosti OLX brze dostave?
 
– ušteda vremena i novca
– praćenje narudžbe online (tracking kod) na OLX.ba uz SMS obavijesti
– brzina isporuke (do 3 radna dana) po cijeloj BiH
– isporuka bez potrebe za odlaskom u poštanski centar
– trgovina bez pozivanja kurira
– dostava novca prodavaču nakon uspješne isporuke
– siguran mehanizam primopredaje robe i novca
– u slučaju nepreuzimanja pošiljke, BESPLATAN je povrat iste, odnosno, OLX.ba snosi troškove povrata (samo u slučaju kada kupac snosi troškove poštarine)
– za svaku uspješno realizovanu OLX brzu dostavu gdje prodavač snosi troškove dostave, nagrađujemo ga sa 30 OLX kredita
– za svaku uspješno realizovanu OLX brzu dostavu gdje kupac snosi troškove dostave, prodavača (pošiljatelja) nagrađujemo sa 10 OLX kredita, a kupca sa 20 OLX kredita

Kako aktivirati dostavu kao Prodavač?
 
Potrebno je da posjetite postavke klikom OVDJE, a zatim aktivirate dostavu, te tako omogućite naručivanje Vaših artikala putem OLX brze dostave. Nakon aktivacije, na Vašim artiklima će se pojaviti plavi kamion koji će označavati mogućnost Premium dostave. Proces narudžbe započinje kupac klikom na "ZAPOČNI NARUDŽBU", nakon čega Vi trebate odobriti dostavu na linku Moj OLX.
 
Za svaku uspješno realizovanu OLX brzu dostavu, nagrađujemo korisnike bonus OLX kreditom:
- Ukoliko korisnik prodavač snosi troškove dostave sljeduje ga nagrada u iznosu od 30 OLX kredita!
- Ukoliko korisnik kupac snosi troškove dostave, sljeduje ga nagrada u iznosu od 20 OLX kredita a prodavača nagrađujemo sa 10 OLX kredita!
 

Partnerske kompanije za OLX brzu dostavu

Trenutno se OLX brza dostava može vršiti putem partnerske kompanije BH Post Express

bhpost_narudzba.png

*Prilikom korištenja OLX brze dostave, slažete se sa Uslovima korištenja partnerskih kompanija. Uslove korištenja za BH Post Express klikom OVDJE.

Cjenovnik slanja putem OLX brze dostave

bhposta_promo-cijene.png

* Maksimalne dimenzije paketa koji se može poslati su 70x70x70cm

*** Maksimalna vrijednost jedne pošiljke koja može biti transportovana putem brze dostave BH Post Express iznosi 2000KM.