Kako Vam možemo pomoći?

OBJAVITE ARTIKAL

Kako Vam možemo pomoći?

Poštovani, zbog tehničkih problema mogući su povremeni prekidi u radu naše stranice.
Razvojni tim radi na otklanjanju istih. Hvala na strpljenju i razumijevanju.

Kako radi OLX brza dostava? Uputstvo za OLX brzu dostavu

olx-dostava-blog-slika.png
 
Šta je OLX brza dostava i koja je cijena dostave?

OLX brza dostava je usluga integrisane dostave na OLX.ba, kojom ostvarujete uštedu u vremenu i novcu. U saradnji sa partnerskim kurirskim službama, OLX.ba vam nudi jednostavnu i brzu trgovinu Vašim artiklima bez potrebe da pozivate kurirski servis ili odlazite u poštanski centar, a sve to uz online praćenje i sniženu cijenu dostave. 

 
Ko sve može koristiti OLX Brzu dostavu?

Ukoliko ste prodavač, potrebno je da ste 100% verifikovani (telefon i e-mail), te uključite uslugu na linku “AKTIVACIJA DOSTAVE” . Na taj način, na svakom Vašem artiklu u kategorijama kao što su: Mobilni uređaji, Kompjuteri, Odjeća i obuća, Literatura, Sportska oprema, Nakit i satovi, Kamere i fotoaparati, određeni dijelovi za automobile, motocikle i bicikle, Literatura, određenim instrumentima i mašinama unutar kategorije Biznis i Industrija, Kolekcionarstvo, Odjeća i igračke za Bebe, Video igre, Ljepota i Zdravlje, te u drugim kategorijama unutar, kupcima će se pojaviti opcija “ZAPOČNI NARUDŽBU“, kao na slici:


Zapoc_ni-narudz_bu.png

Napomena: Da bi artikal mogao biti u procesu OLX brze dostave, mora imati cijenu.
Vaša jedina obaveza kao prodavača jeste pakovanje i predaja artikla. Ukoliko ste strana koja naručuje, kupovinu možete izvršiti u samo nekoliko klikova.

Kako kao kupac mogu naručivati i koristiti OLX brzu dostavu?

Dovoljno je da nakon dogovora sa prodavačem pritisnete na "ZAPOČNI NARUDŽBU", odmah ispod cijene artikla, nakon čega će se otvoriti prozor za unos informacija potrebnih za dostavljanje artikla. Ostatak prepuštate prodavaču i kurirskom servisu, koji će nakon odobrenja dostave od strane prodavača, dostaviti Vaš naručeni artikal u predviđenom (odabranom) roku te izvršiti naplatu.

Koje su prednosti OLX brze dostave?
 
– ušteda vremena i novca
– praćenje narudžbe online (tracking kod) na OLX.ba uz SMS obavijesti
– brzina isporuke (do 3 radna dana) po cijeloj BiH
– isporuka bez potrebe za odlaskom u poštanski centar
– trgovina bez pozivanja kurira
– dostava novca prodavaču nakon uspješne isporuke
– siguran mehanizam primopredaje robe i novca
– u slučaju nepreuzimanja pošiljke, BESPLATAN je povrat iste, odnosno, OLX.ba snosi troškove povrata (samo u slučaju kada kupac snosi troškove poštarine)
– za svaku uspješno realizovanu OLX brzu dostavu gdje prodavač snosi troškove dostave, nagrađujemo ga sa 30 OLX kredita
– za svaku uspješno realizovanu OLX brzu dostavu gdje kupac snosi troškove dostave, prodavača (pošiljatelja) nagrađujemo sa 10 OLX kredita, a kupca sa 20 OLX kredita

Kako aktivirati dostavu kao Prodavač?
 
Potrebno je da posjetite postavke klikom OVDJE, a zatim aktivirate dostavu, te tako omogućite naručivanje Vaših artikala putem OLX brze dostave. Nakon aktivacije, na Vašim artiklima će se pojaviti plavi kamion koji će označavati mogućnost Premium dostave. Proces narudžbe započinje kupac klikom na "ZAPOČNI NARUDŽBU", nakon čega Vi trebate odobriti dostavu na linku Moj OLX.
 
Za svaku uspješno realizovanu OLX brzu dostavu, nagrađujemo korisnike bonus OLX kreditom.
- Ukoliko korisnik prodavač snosi troškove dostave sljeduje ga nagrada u iznosu od 30 OLX kredita!
- Ukoliko korisnik kupac snosi troškove dostave, sljeduje ga nagrada u iznosu od 20 OLX kredita a prodavača nagrađujemo sa 10 OLX kredita!
 

Partnerske kompanije za OLX brzu dostavu

Trenutno se OLX brza dostava može vršiti putem dvije partnerske kompanije a odabir istih zavisi od samih korisnika, odnosno od kupca ili prodavača.

odabir-olx-brza-dostava.png

Partnerske kurirske službe u sistemu OLX brze dostave su trenutno:
A2B Express Delivery
BH Post Express

*Prilikom korištenja OLX brze dostave, slažete se sa Uslovima korištenja partnerskih kompanija. Uslove korištenja za A2B Express Delivery možete pronaći klikom OVDJE dok za BH Post Express klikom OVDJE.

Cjenovnik slanja putem OLX brze dostave

olx_brza_dostava_2019.png

* Maksimalne dimenzije paketa koji se može poslati su 70x70x70cm

** U slučaju gabaritne pošiljke, vrši se izračun volumetrijske težine pošiljke kako bi se odredila zapremina paketa. Volumetrijska težina je zapreminska težina koja pokazuje koliko će prostora pošiljka zauzeti u tovarnom prostoru. Volumetrijska ili zapreminska težina izračunava se za svaku pošiljku na osnovu dimenzija i upoređuje se sa stvarnom težinom pošiljke da bi se utvrdilo koja težina je veća. Veća težina se uzima kao parametar za izračunavanje cijene otpreme pošiljke. Volumetrijska masa izračunava se po standardnoj IATA formuli: dužina x širina x visina (u cm)/5000 = zapreminska masa (u kg).

*** Maksimalna vrijednost jedne pošiljke koja može biti transportovana putem brze dostave BH Post Express iznosi 2000KM.