OBJAVITE OGLAS

Kako Vam možemo pomoći?

Ne dijelite lične podatke i broj bankovne kartice, ne otvarajte sumnjive linkove,
a komunikaciju sa drugim korisnicima vršite isključivo putem OLX poruka. SAZNAJ VIŠE

Vrsta oglašavanja i status oglasa

Prodajate ili iznajmljujete? Odgovor na sva Vaša pitanja jeste OLX.ba.

Dvije vrste oglašavanja su dostupna na OLX.ba:

  • Prodaja
  • Iznajmljivanje

vrsta_oglasa.png

Status oglasa 

status_oglasa.png

  • Aktivan oglas - Vaš oglas je prikazan na Vašem korisničkom profilu, i na pretrazi svim korisnicima OLX.ba, te je dostupan za proces kupoprodaje.

  • Završen oglas -  Uspješno ste izvršili prodaju Vašeg proizvoda, te je potrebno i objavu istog završiti putem opcije “Završi oglas”, nakon čega će se isti nalaziti u odjeljku Vaših završenih oglasa.

  • Neaktivan oglas - Vaš oglas se nalazi u odjeljku “Neaktivni oglasi”, te za uspješnu objavu oglasa potrebno je izvršiti aktivaciju istog uz OLX kredit, nakon čega će Vaš oglas biti prikazan na Vašem profilu, kao i na pretrazi OLX.ba svim korisnicima i dostupan za proces kupoprodaje.

  • Skriven oglas - Trenutno niste u mogućnosti dogovoriti prodaju Vašeg proizvoda, niste dostupni ili je korisnik OLX.ba rezervisao isti, dostupna Vam je opcija “Sakrij oglas”. Putem navedene opcije Vaš oglas ne bude prikazan na Vašem profilu, kao ni na pretrazi OLX.ba. Kada se odlučite na prodaju, putem opcije “Otkrij oglas” isti će ponovno biti prikazan na Vašem profilu, kao i na pretrazi OLX.ba.

  • Istekao oglas - Svaki mjesec dostupna Vam je opcija ručne obnove oglasa, te nakon aktivacije iste Vaš oglas dobija svježi datum, te je ručnu obnovu oglasa potrebno izvršiti barem jednom u roku od 6 mjeseci, u suprotnom Vaš oglas prelazi u odjeljak “Istekli oglasi” i neće biti prikazan na Vašem profilu, kao ni na pretrazi korisnicima i dostupan za proces kupoprodaje.