Ako više ne želite koristiti svoj PIK profil, zahtjev za njegovo brisanje možete poslati putem postavki profila.
Kako pokrenuti brisanje profila?
- Prijavite se na svoj PIK profil.
- Otvorite „Moj PIK“.
- Odaberite „Postavke“.
- Otvorite odjeljak „Korisničke informacije“.
- Odaberite „Pošalji zahtjev za brisanje profila“.
- Potvrdite slanje zahtjeva za brisanje profila.
Nakon slanja zahtjeva pokreće se postupak brisanja. Profil će biti trajno obrisan nakon isteka perioda od 40 dana.
Preuzimanje ličnih podataka
Ako prije brisanja profila želite preuzeti svoje podatke, u odjeljku „Korisničke informacije“ odaberite opciju „Preuzimanje ličnih podataka“.