Kako Vam možemo pomoći?

OBJAVITE ARTIKAL

Kako Vam možemo pomoći?

Važno sigurnosno obavještenje. Izbjegnite potencijalne prevare. SAZNAJ VIŠE

Kako objaviti i aktivirati oglas za posao?

Prateći potrebu tržišta i sve veći interes za promovisanjem ponude poslodavaca, predstavljena je redizajnirana stranica kategorije „Poslovi“.

Kako objaviti oglas za posao?

Dok ste prijavljeni na Vaš profil, posjetite link http://www.olx.ba/objava, te izaberite "Objavite posao" kao vrstu oglasa koji želite objaviti. Zatim je potrebno da unesete tačan naziv otvorene pozicije koju nudite kao poslodavac, nakon čega će sistem predložiti pripadajuće kategorije.

objava_posla.jpg

U narednim koracima je potrebno da unesete detalje Vašeg oglasa. Pojednostavljenom objavom oglasa poslodavci u ovom dijelu imaju mugućnost da pronađu sezonske radnike, pripravnike, volontere, praktikante, kao i da potencijalne kandidate informišu o vrsti zaposlenje, dužini radnog vremena, potrebnom nivou obrazovanja i sl. Svakako Vam savjetujemo da ostavite email adresu za prijavu kandidata na otvorenu poziciju.

objava_oglasa_za_posao.jpg

Pred kraj objave oglasa za posao Vam nudimo mogućnost dodavanja slike te Vam preporučujemo da postavite logotip kompanije koja nudi posao ili sliku koja najbolje opisuje oglas za otvorenu poziciju.

Klikom na "ZAVRŠI OBJAVU", na posljednjem, petom koraku, dobit ćete obavijest da ste Uspješno objavili oglas.

objava_oglasa_za_posao_vidljivost.jpg

Aktivacija objavljenog oglasa za posao

Ukoliko na Vašem profilu nemate dovoljno OLX kredita za aktivaciju, sistem će Vam ponuditi mogućnost dopune OLX kredita. Nakon što isti dopunite, možete nastaviti s aktivacijom.

Ukoliko ne želite u tom trenutku izvršiti aktivaciju, oglas će se spremiti na Vaš profil te će postati neaktivan. Naknadnu aktivaciju vršite pod tabom "Moj OLX" gdje je potrebno otvoriti "Vidi listu neaktivnih oglasa" kao na slici ispod.

lista_neaktivnih_oglasa_za_posao.jpg

Pronalaskom neaktivnog oglasa potrebno je kliknuti na "AKTIVIRAJ OGLAS"

aktivacija_oglasa_za_posao.jpg