Kako Vam možemo pomoći?

OBJAVITE ARTIKAL

Kako Vam možemo pomoći?

Važno sigurnosno obavještenje. Izbjegnite potencijalne prevare. SAZNAJ VIŠE

Medalje i dojmovi

Veliki utjecaj na nivo povjerenja između prodavca i kupca imaju dojmovi i medalje. Sigurniji, pouzdaniji i profesionalniji korisnici uživaju veći ugled na stranici. Jedan od najbitnijih segmenata korisničkog profila jesu dojmovi. 

Šta je dojam? 

Dojam predstavlja mišljenje drugih korisnika o Vama, a mogu Vam ga ostaviti isključivo korisnici sa kojima ste realizovali kupoprodaju, odnosno korisnici kojima ste nešto prodali ili od kojih ste nešto kupili. Savjetujemo Vam da pratite OLX notifikacije, SMS obavijesti, kao i e-mail obavijesti i osigurate da u predviđenom periodu izvršite razmjenu dojmova. Naravno, pozitivan dojam je pokazatelj da ste siguran i pouzdan korisnik OLX.ba, u suprotnom, Vašu prodaju i reputaciju pouzdanog prodavca/ kupaca može umanjiti svaki negativni dojam. 

Šta su medalje i kako da ih osvojim? 

Medalje su značke koje se dodjeljuju Vašem korisničkom profilu ovisno o broju kupljenih, odnosno prodanih artikala. U nastavku možete pogledati kriterij za dodjelu medalja.

 

Bronzane medalje

Plava medal_bronze_3.png

= 2 do 4 dojma

Zelena medal_bronze_2.png

= 5 do 9 dojmova

Crvena medal_bronze_1.png

= 10 do 19 dojmova

 

Srebrene medalje

Plava medal_silver_3.png

= 20 do 39 dojmova

Zelena medal_silver_2.png

= 40 do 64 dojmova

Crvena medal_silver_1.png

= 65 do 99 dojmova

 

Zlatne medalje

Plava medal_gold_3.png

= 100 do 149 dojmova

Zelena medal_gold_2.png

= 150 do 199 dojmova

Crvena medal_gold_1.png

= 200 do 299 dojmova

 

NOVO: Zvjezdane medalje

Plava award_star_bronze_3.png

= 300 do 499 dojmova

Zelena award_star_bronze_2.png

= 500 do 799 dojmova

Crvena award_star_bronze_1.png

= Preko 800 dojmova

 

Šta znači OLX Expert značka i kako da je dobijem?

star.png OLX Expert je u početku OLX.ba bila simbolična medalja koju su urednici OLX-a dodjeljivali najaktivnijim članovima koji su redovno prijavljivali zloupotrebu, bugove na stranici, lažne ili prevarantske profile, itd. 

Danas je OLX Expert puno više od toga i s obzirom da sajt ima na stotine hiljada posjetioca, puno je teže dobiti ovu prestižnu medalju. Ukoliko ste u mnogo slučajeva prijavili hitnu grešku na OLX-u, veoma bitan problem, prijavili stvari bitne za funkcionisanje rada OLX-a, te prijavljivali artikle koji krše Uslove korištenja, te smatrate da se baš Vi izdvajate i mislite da zaslužujete da budete ponosni vlasnik ove medalje, slobodno nas kontaktirajte i obrazložite zašto mislite da ste kvalifikovani. 
Napominjemo Vas da prijavu za OLX Expert medalju mogu slati samo korisnici koji nemaju negativan dojam, imaju zabilježen veliki broj transakcija (što nije presudno), te su redovno pomagali rad OLX.ba kroz stvari koje smo naveli iznad.