Kako Vam možemo pomoći?

OBJAVITE ARTIKAL

Kako Vam možemo pomoći?

Poštovani, zbog problema sa telefonijom, molimo Vas da se obratite
putem kontakt forme na stranici. Hvala na strpljenju i razumijevanju!

Medalje i dojmovi

Dojam je jedan od najbitnijih dijelova Vašeg OLX profila. Nakon što shvatite šta znače medalje i aktivnost, bolje ćete moći procijeniti osobe s kojima trgujete.

Šta je Dojam i kako da ga povećam?

Dojam predstavlja mišljenje drugih korisnika o Vama, a mogu Vam ga ostaviti samo osobe kojima ste prodali nešto ili od kojih ste kupili nešto. Uvijek pratite Vaše OLX notifikacije, poruke i e-mailove i osigurajte da Vam korisnici ne zaborave ostaviti dojam. Naravno, potrudite se da taj dojam bude pozitivan inače će Vas ostali korisnici izbjegavati.

Šta su medalje i kako da ih osvojim?

Medalje su male značke koje se pojavljuju na Vašem profilu ovisno o broju kupljenih odnosno prodanih artikala. Dole ispod je tablica prema kojoj se dijele medalje. 

 

Bronzane medalje

Plava medal_bronze_3.png

= 2 do 4 transakcije

Zelena medal_bronze_2.png

= 5 do 9 transakcija

Crvena medal_bronze_1.png

= 10 do 19 transakcija

 

Srebrene medalje

Plava medal_silver_3.png

= 20 do 39 transakcija

Zelena medal_silver_2.png

= 40 do 64 transakcija

Crvena medal_silver_1.png

= 65 do 99 transakcija

 

Zlatne medalje

Plava medal_gold_3.png

= 100 do 149 transakcija

Zelena medal_gold_2.png

= 150 do 199 transakcija

Crvena medal_gold_1.png

= 200 do 299 transakcija

 

NOVO: Zvjezdane medalje

Plava award_star_bronze_3.png

= 300 do 499 transakcija

Zelena award_star_bronze_2.png

= 500 do 799 transakcija

Crvena award_star_bronze_1.png

= Preko 800 transakcija

 

Šta znači OLX Expert značka i kako da je dobijem?

star.png OLX Expert je u početku OLX.ba bila simbolična medalja koju su urednici OLX-a dodjeljivali najaktivnijim članovima koji su redovno prijavljivali zloupotrebu, bugove na stranici, lažne ili prevarantske profile, itd. 

Danas je OLX Expert puno više od toga i s obzirom da sajt ima na stotine hiljada posjetioca, puno je teže dobiti ovu prestižnu medalju. Ukoliko ste u mnogo slučajeva prijavili hitnu grešku na OLX-u, veoma bitan problem, prijavili stvari bitne za funkcionisanje rada OLX-a, te prijavljivali artikle koji krše Uslove korištenja, te smatrate da se baš Vi izdvajate i mislite da zaslužujete da budete ponosni vlasnik ove medalje, slobodno nas kontaktirajte i obrazložite zašto mislite da ste kvalifikovani. 
Napominjemo Vas da prijavu za OLX Expert medalju mogu slati samo korisnici koji nemaju negativan dojam, imaju zabilježen veliki broj transakcija (što nije presudno), te su redovno pomagali rad OLX.ba kroz stvari koje smo naveli iznad.