Kako Vam možemo pomoći?

OBJAVITE ARTIKAL

Kako Vam možemo pomoći?

Poštovani korisnici,
radimo na poboljšanju sistema pretrage artikala pa su mogući problemi u prikazu broja artikala.
Hvala na razumijevanju.

Medalje i dojmovi

Dojam je jedan od najbitnijih dijelova Vašeg OLX profila. Nakon što shvatite šta znače medalje i aktivnost, bolje ćete moći procijeniti osobe s kojima trgujete.

Šta je Dojam i kako da ga povećam?

Dojam predstavlja mišljenje drugih korisnika o Vama, a mogu Vam ga ostaviti samo osobe kojima ste prodali nešto ili od kojih ste kupili nešto. Uvijek pratite Vaše OLX notifikacije, poruke i e-mailove i osigurajte da Vam korisnici ne zaborave ostaviti dojam. Naravno, potrudite se da taj dojam bude pozitivan inače će Vas ostali korisnici izbjegavati.

Šta su medalje i kako da ih osvojim?

Medalje su male značke koje se pojavljuju na Vašem profilu ovisno o broju kupljenih odnosno prodanih artikala. Dole ispod je tablica prema kojoj se dijele medalje. 

Bronzane medalje


Plava
 
= 2 do 4 transakcije

Zelena
 
= 5 do 9 transakcija

Crvena
 
= 10 do 19 transakcija

Srebrene medalje


Plava
 
= 20 do 39 transakcija

Zelena
 
= 40 do 64 transakcija

Crvena
 
= 65 do 99 transakcija

Zlatne medalje


Plava
 
= 100 do 149 transakcija

Zelena
 
= 150 do 199 transakcija

Crvena
 
= 200 do 299 transakcija

NOVO: Zvjezdane medalje


Plava
 
= 300 do 499 transakcija

Zelena
 
= 500 do 799 transakcija

Crvena
 
= Preko 800 transakcija


Šta znači Pikekspert značka i kako da je dobijem?

 Pikekspert je u početku OLX.ba bila simbolična medalja koju su urednici OLX-a dodjeljivali najaktivnijim članovima koji su redovno prijavljivali zloupotrebu, bugove na stranici, lažne ili prevarantske profile, itd. 

Danas je Pikekspert puno više od toga i s obzirom da sajt ima na stotine hiljada posjetioca, puno je teže dobiti ovu prestižnu medalju. Ukoliko ste u mnogo slučajeva prijavili hitnu grešku na OLX-u, veoma bitan problem, prijavili stvari bitne za funkcionisanje rada OLX-a, te prijavljivali artikle koji krše Uslove korištenja, te smatrate da se baš Vi izdvajate i mislite da zaslužujete da budete ponosni vlasnik ove medalje, slobodno nas kontaktirajte i obrazložite zašto mislite da ste kvalifikovani. 
Napominjemo Vas da prijavu za Pikekspert medalju mogu slati samo korisnici koji nemaju negativan dojam, imaju zabilježen veliki broj transakcija (što nije presudno), te su redovno pomagali rad OLX.ba kroz stvari koje smo naveli iznad.