Kako Vam možemo pomoći?

OBJAVITE ARTIKAL

Kako Vam možemo pomoći?

Važno sigurnosno obavještenje. Izbjegnite potencijalne prevare. SAZNAJ VIŠE

Kako pravilno napisati naslov artikla?

Da li vas je interesovalo kako funkcioniše pretraga na OLX.ba?
U ovom tekstu ćemo vam dati korisne savjete za objavu vaših artikala, kako biste privukli što više potencijalnih kupaca.

Pretraga i rezultati pretrage
 
OLX tražilica na unesene termine pretrage “Golf 4” prikaže sve artikle koji u svom nazivu sadrže te riječi “Golf” i “4”, pa tako je moguće da budu prikazani i oglasi sa sljedećim nazivima:
 
“Vw golf 4 1,6 g.p.2000”;
“Golf 4 1.9 GTI – TDI 110 kw”;
“Vw golf 4 tdi”.
 
Za pretragu “tdi passat” ćete moći vidjeti oglase sa nazivima:
 
“Passat 5 1.9 tdi 74kw”;
“Vw passat 1.9 tdi 96 kw limuzina”;
“Passat 5 1.9 TDI 66kw TEK REGISTROVAN”.
 
Dakle, šta god da unesete u naslov/naziv Vašeg artikla/oglasa, korisnici će moći da pronađu Vaš artikal ukoliko su termini iz naziva Vašeg oglasa podudarni sa unesenim od strane onog ko traži, bez obzira na redoslijed, pri čemu bitnu ulogu igraju padeži, tačnije, riječi se moraju potpuno podudarati, tako da Vaš oglas pod nazivom “Tastatura i mis” neće moći biti pronađen pod pretragom “tastature” i slično.
 
Način na koji trebate unositi riječi
 
Pregled pretraga i artikala je svakako pokazao da korisnici najčešće pretražuju artikle u nominativu, pa tako je bolje objaviti oglas “Kuća Sarajevo Stari grad”, nego li “Prodajem kuću u Sarajevu u Starom gradu”.
Istina je da će korisnici pretraživati i “Kucu u Sarajevu”.
 
Šta ne smijete navoditi u naslovu artikla?
 
Naslov Vašeg artikla treba biti u skladu s Uslovima korištenja, a kada je riječ naprimjer o prodaji automobila, potrebno je da navedete samo proizvođača i model automobila koji je predmet prodaje, kako ne biste otežali to da drugi korisnici pronađu artikle koje žele kupiti. Jednostavno, ukoliko prodajete Golf 6, u naslovu navedite samo detalje koji se tiču Vašeg automobila, tako olakšavajući Vašim artiklima bolju pozicioniranost u OLX, a posebno Google tražilici, jer baš neko možda traži "Golf 6 TDI". Zbog svega navedenog, iskoristite Vaš prostor u naslovu artikla za navođenje što više detalja vezanih za Vaš artikal!

1434550995_Na-koji-nacin-objaviti-artikal-OLX.png